Remeha ketel storing in Rotterdam?

Remeha biedt diverse series van ketels, waaronder de Avanta, Tzerra Plus, Calenta en eVita. Voor elk huishouden is er wel een passend toestel. Het merk streeft naar innovatie, kwaliteit en service, en maakt deze doelen ook waar. Maar ook bij de beste kwaliteit producten kunnen er weleens problemen ontstaan. Zo kan er een Remeha ketel storing optreden. Dat is niet zo verwonderlijk; het apparaat wordt immers intensief gebruikt. Kampt u met problemen aan het toestel? Dan staat in de regio Rotterdam ABE Installatietechniek altijd voor u klaar.

Remeha storing zelf oplossen

Er zijn diverse dingen die u zelf kunt proberen om de ketel weer te laten werken. De eerste stap is altijd het resetten van het apparaat. Vaak zal de ketel hierna weer als gewenst werken. Is dat niet het geval? Kijk dan welke code u ziet op het display. In de gebruikshandleiding, die u ook online kunt vinden, ziet u staan wat de code betekent. Soms blijkt de oorzaak van de storing zelf eenvoudig op te lossen. Het water in het toestel moet bijvoorbeeld worden bijgevuld, of de ketel moet worden ontlucht. Lukt het u niet om uw ketel weer te laten werken? Haal er dan een specialist bij.

Hulp bij elke Remeha ketel storing

Of u nu een Remeha Avanta storing heeft of een storing aan een ketel uit de Calenta serie: wij kunnen u altijd van dienst zijn. U kunt ons 24/7 bereiken op het nummer 010 - 600 11 55. We komen vervolgens zo vlug mogelijk naar u toe. Bij een Remeha storing staan we in Rotterdam en omstreken te allen tijde paraat!